هفت صبح

گلچین اخبار و اطلاعات روز

هفت صبح

گلچین اخبار و اطلاعات روز

بفرمایید غذای سالم و بهداشتی


دکتر آراسب دباغ‌مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به این که معیارهای بهداشتی برای انتخاب یک رستوران خوب در سه گروه اصلی قرار می‌گیرد، به جام‌جم می‌گوید: بهداشت محیط غذاخوری، بهداشت خدمه رستوران و تمیز بودن وسایل و ابزار سرو غذا، مواردی اسـت که در نگاه اول باید مورد ارزیابی مشتریان قرار گیرد .

رفتار بهداشتی، مهم‌تر از نظافت ظاهری

دکتر دباغ‌مقدم در پاسخ این پرسش که آیا شیکی و تمیزی رستوران، نظافت ظاهری کارکنان و رعایت ادب و احترام از جانب خدمه می‌تواند الزاما و صرفا نشان‌دهنده بهداشت رستوران باشد، می‌گوید در نظر گرفتن رفتارهای بهداشتی گارسون (مهماندار) و خدمه سرو غذا بهترین گزینه برای سنجش بهداشت یک رستوران اسـت. مثلا خدمه از نظر ظاهری، موهای مرتب و صورت اصلاح شده داشته باشند، ناخن‌هایشان کوتاه و زیر آن پاکیزه باشد و لباس فرم سفید و تمیز به تن داشته، عرق نکرده و سیگاری نباشند. هنگام سرو غذا نیز اجتناب از انتشار قطرک‌های بزاقی از طریق سرفه و عطسه و صحبت نکردن روی غذا، استفاده از دستمال تمیز برای نظافت سطح میز یا تعویض نایلون رومیزی، گرفتن لیوان و بشقاب‌ها از زیر و نه از لبه آنها و فاقد لکه بودن ظروف شیشه‌ای و قاشق و چنگال ازجمله مهم‌ترین موارد بهداشتی اسـت که اگر به آن عمل شود، می‌توان گفت هنگام طبخ غذا احتمال رعایت موازین بهداشتی وجود دارد .

کارت و گواهینامه آموزش بهداشت

اغلب خانواده‌ها می‌دانند با ورود به یک غذاخوری به کارت بهداشت کارگران رستوران که اغلب به دیوار نصب یا زیر شیشه میز گذاشته می‌شود، دقت کنند. دکتر دباغ‌مقدم می‌گوید، با وجود این که اخذ کارت و گواهینامه بهداشت خدمه غذاخوری‌ها جزو الزامات قانونی اسـت، اما چون اغلب کارگران رستورانی تبعه کشورهای خارجی هستند و به صورت فصلی کار می‌کنند، کارت بهداشت ندارند و اکثرا کارت‌هایی در معرض دید مشتریان قرار می‌گیرد که مربوط به چند نفر از خدمه ثابت رستوران اسـت که در تهیه و طبخ و سرو غذا دخالتی ندارند. در خصوص گواهینامه‌های آموزش بهداشت هم برخی رستوران‌ها به شکل صوری این گواهینامه‌ها را تهیه می‌کنند و در اختیار کارگران رستوران می‌گذارند .

نحوه نظارت بر رستوران‌ها

رستوران‌ها توسط دو ارگان سازمان دامپزشکی و بهداشت محیط نظارت می‌شوند و تعزیرات هم با این دو ارگان گشت مشترک دارد.

دکتر دباغ‌مقدم در خصوص وظایف این ارگان‌ها می‌گوید بازرسان سازمان دامپزشکی روی سلامت و بهداشت و ایمنی مواد گوشتی کبابسراها، جوجه کبابی‌ها و در کل هر غذاخوری که با گوشت سرو کار دارد نظارت می‌کنند. ضابطین بهداشت محیط نیز در خصوص بهداشتی بودن محیط رستوران، نظافت ابزار و وسایل پخت و پز و سرو و سلامت غذا نظارت دارند و ماموران تعزیرات هم در صورت کم فروشی و ارائه اقلام غذایی با قیمت‌های خارج از تعرفه با متخلفان برخورد و اغلب آنان را جریمه نقدی می‌کنند.

دکتر دباغ‌مقدم می‌گوید، با اشاره به این که جمعیت کلانشهری همچون تهران زیاد اسـت و امکان دارد بازرسان با فواصل طولانی‌تری برای نظارت به یک رستوران مراجعه کنند، بهتر اسـت خانواده‌ها خود با در نظر گرفتن ملاک‌های بارز یک رستوران خوب، از مراجعه به رستوران‌هایی که کیفیت غذایی‌شان پایین اسـت و از بهداشت مطلوبی برخوردار نیستند اجتناب کنند.

غذای باکیفیت، مقوله‌ای جدا از بهداشت

این که یک رستوران برای طبخ غذا از بهترین مواد اولیه تازه با ارزش تغذیه‌ای بالا و شیوه طبخ صحیح استفاده کند،‌ به تنهایی نمی‌تواند ملاک خوب بودن یک رستوران باشد. دکتر دباغ‌مقدم ضمن اشاره به این موضوع می‌گوید، شاید این رستوران از نظر تغذیه‌ای غذای باکیفیتی در اختیار مشتری قرار دهد، اما ممکن اسـت از نظر بهداشت و ایمنی هنگام تهیه غذا، مواردی را زیر پا گذاشته باشد که تهدید‌کننده سلامت غذا و مشتری باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه در پاسخ این پرسش که آیا قیمت بالای غذای برخی رستوران‌ها می‌تواند ملاک درستی برای اعتماد افراد به سلامت و مرغوبیت غذا باشد، می‌گوید: قیمت بالای غذا الزاما نشان دهنده استفاده از بهترین مواد اولیه برای تهیه غذا نیست، اما اگر این قیمت از حد متعارف آن پایین‌تر باشد باید بیشتر به کیفیت پایین غذا مشکوک شد. به گفته این متخصص بهداشت مواد غذایی، بیشتر رستوران‌ها به دلیل هزینه آب و برق و اجاره مکان و مالیات تا حدود ۵۰ درصد روی نرخ غذاها می‌کشند، اما درباره غذاهایی که با قیمت‌های بسیار پایین‌تر از تعرفه عرضه می‌شوند، می‌توانیم بگوییم یا از حجم غذا کم یا آن که از نامرغوب‌ترین مواد غذایی استفاده می‌کنند .

ماجرای نشان ایزو ۲۲۰۰۰ و HACCP

مدتی اسـت برخی رستوران‌ها و غذاخوری‌های سطح شهر با ارائه دو نشان یا گواهی HACCP و استاندارد ایزو ۲۲۰۰۰ محصولات غذایی خود را در گروه بهترین‌ها عرضه می‌کنند. دکتر دباغ‌مقدم می‌گوید اینها سیستم کنترل، کیفیت و ایمنی غذا و نه ارزش تغذیه‌ای آن را از زمان خرید مواد اولیه تا زمان تهیه و طبخ و سرو غذا تا روی میز مشتری مدیریت می‌کند. معمولا اغلب رستوران‌های حائز این نشان‌ها، موازین مورد نظر را بدرستی اجرا نمی‌کنند و برخی رستوران‌های غیرمتعهد نیز برای افزایش مشتریان خود با پرداخت مبالغ هنگفت به شکل صوری حائز این گواهی‌ها می‌شوند که البته رستوران‌های متعهد از این موضوع مستثنا هستند.

فاخره بهبهانی – جام‌جم



لینک منبع

بازنشر: مفیدستان

این مطلب بفرمایید غذای سالم و بهداشتی در سایت مفیدستان


ادامه مطلب ...

عصرانه خوشمزه با «مافین سیب و آناناس»


وب‌سایت شور و شیرین: مافین نوعی کیک خوشمزه اســت که سریع آماده می شود و برای عصرانه بسیار مناسب اســت. مافین در طعم های مختلف درست می شود. در این مطلب مافین سیب و آناناس را به شما آموزش داده ایم.

مواد لازم:

  • سیب پوست‌گرفته و خردکرده ۴۰۰ گرم
  • آرد ۳۰۰ گرم
  • بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
  • دارچین ۲ قاشق چایخوری
  • نمک یک‌چهارم قاشق چایخوری
  • شکر قهوه‌ای ۱۲۵ گرم
  • شیر ۳۵۰ میلی‌لیتر
  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • وانیلین یک‌چهارم قاشق چایخوری
  • کره‌آبکرده و سردشده ۱۵۰ گرم
  • گردوبرشته و خردکرده ۶۰ گرم
  • آناناس خردکرده ۱۰۰ گرم

مافین سیب و آناناس

طرز تهیه:

۱-فر(تاون) را با دمای ۱۸۰ درجه‌ سانتیگراد گرم کنید و قالب ۱۲ تائی مافین را با کپسول‌های کاغذی بپوشانید. آن‌گاه سیب را با قدری آب بپزید و بگذارید خنک شود.

۲-سپس آرد، بیکینگ پودر، دارچین و نمک را با هم مخلوط و الک کنید، شکر را بیفزائید و در مرکز آن،حفره‌ای ایجاد نمائید. حالا شیر، تخم‌مرغ‌ها و وانیلین را با مفتول سیمی بزنید و کره را اضافه کنید.

۳- اکنون مایه‌ فراهم‌کرده را درون حفره‌ مواد خشک بریزید و با قاشق فلزی مخلوط سازید. بعد گردو، آناناس و سیب را بیفزائید و فقط در حد مخلوط‌‌شدن هم بزنید.

۴-اینک مایه را درون کپسول‌ها بریزید و به مدت تقریبی ۲۰-۲۵ دقیقه در فر بپزید. همین که مافین‌ها خنک شدند، رویشان را با کرم گاناش و دراژه‌های بادامی تزئین کنید و برای پذیرائی، در دیس زیبائی بچینید.

۵-سپس ۳۰ گرم کره به کرم اضافه نمائید و آن را از روی حرارت بردارید. حالا بگذارید کرم کاملاً خنک شود. اکنون آماده‌ مصرف اســت.

یادآوری:

۱-برای تهیه‌ کرم گاناش، ۱۰۰ گرم خامه را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید تا گرم شود. آن‌گاه ۲۰۰ گرم شکلات سیاه خردکرده را به خامه بیفزائید و مخلوط کنید.

۲-از هم زدن زیاد مایه‌ مافین خودداری کنید. زیرا موجب سفت‌شدن آن می‌شود.۴-اینک مایه را درون کپسول‌ها بریزید و به مدت تقریبی ۲۰-۲۵ دقیقه در فر بپزید. همین که مافین‌ها خنک شدند، رویشان را با کرم گاناش و دراژه‌های بادامی تزئین کنید و برای پذیرائی، در دیس زیبائی بچینید.



لینک منبع

بازنشر: مفیدستان

این مطلب عصرانه خوشمزه با «مافین سیب و آناناس» در سایت مفیدستان


ادامه مطلب ...

اتحاد فیسبوک و توئیتر در مبارزه با اخبار دروغ


وب سایت برسام: فیسبوک و توئیتر از پیوستن خود به شبکه‌ی مبارزه با اخبار دروغ خبر دادند. این شبکه بیش از سی خبرگزاری و شرکت فعال در حوزه‌ی فناوری را شامل می‌شود.
 فیسبوک و توئیتر در مبارزه با اخبار دروغ متحد می‌شوند

چند روز پیش از دردسرهای رسانه‌ای فیسبوک برایتان نوشتیم. ظاهرا فیسبوکی‌ها بالاخره تصمیم گرفته‌اند کمی حرفه‌ای‌تر، یا به بیان بهتر، رسانه‌ای‌تر عمل کنند. به همین منظور، همراه با شبکه‌ی اجتماعی رقیب خود یعنی توئیتر، به شبکه‌ای متشکل از سی شرکت و خبرگزاری بزرگ و کوچک پیوسته‌اند که هدفش مبارزه با اخبار دروغ و ارتقاء کیفیت اطلاعاتی اســت که در فضای مجازی در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

نخستین پایه‌های این شبکه در سال ۲۰۱۵ و توسط شرکت آلفابت یا همان گوگل خودمان گذاشته شد. در ماه ژوئن این سال، گوگل اعلام کرد تمهیدات جدیدی را برای مبارزه با اخبار دروغ در دستور کار خود قرار داده اســت. این تهمیدات عبارت بودند از آموزش سواد رسانه‌ای به کاربران، اعمال دستورالعمل‌های پیشگیرانه و همین‌طور ایجاد پلتفرمی برای کاربران که بتوانند از طریق آن به سادگی اعتبار یک خبر را تایید یا تکذیب کنند. تمامی این اقدامات به صورت داوطلبانه به انجام می‌رسید.

به مرور خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و شرکت‌های بزرگ و کوچک حوزه‌ی فناوری به این پلتفرم پیوستند. از مهم‌ترین اعضای این شبکه می‌توان به نیویورک تایمز، واشنگتن پست، بازفید، خبرگزاری فرانس پرس و سی ان ان اشاره کرد. به گفته‌ی مدیران این شبکه، این پلتفرم از ماه اکتبر امسال به صورت کامل فعال خواهد شد.

اما شاید مهم‌ترین اتفاق برای این شبکه پیوستن این دو غول حوزه‌ی ارتباطات باشد. فیسبوک بزرگترین شبکه‌ی اجتماعی اســت که بیش از ۷/۱ میلیارد کاربر فعال دارد. بر اساس برآوردها، این شبکه‌ی اجتماعی امروزه بزرگ‌ترین منبع انتشار و گردش اخبار دروغ به حساب می‌آید. توئیتر هم وضعیت چندان بهتری ندارد. به طور متوسط در هر روز ۱۴۰ میلیون کاربر در این سایت فعالیت می‌کنند و علی‌رغم حضور رسانه‌های رسمی، باز هم بخش قابل توجهی از اخبار دروغ و شایعات سر از این شبکه‌ی اجتماعی در می‌آورند.



لینک منبع

بازنشر: مفیدستان

این مطلب اتحاد فیسبوک و توئیتر در مبارزه با اخبار دروغ در سایت مفیدستان


ادامه مطلب ...